Kam po strokovno pomoč

Za začetno psihoterapevtsko svetovanje

Nekajkratno psihoterapevtsko svetovanje glede razreševanja vaše akutne stiske ter usmerjanja k iskanju ustreznih načinov reševanja problema, če ne potrebujete zaščite z bolniškim staležem in/ali zdravil za izboljšanje vašega počutja, lahko brezplačno dobite na Centru za psihološko svetovanje POSVET. Za sprejem ne potrebujete napotnice ali zdravstvene izkaznice, svetovanje je brezplačno. POSVET ima svoje svetovalnice po vseh večjih slovenskih mestih. Na njihovi spletni strani piše:
– Za prvi obisk našega centra (v Ljubljani, Kranju, Postojni, Slovenj Gradcu, Novi Gorici, Murski Soboti, Sevnici, Kopru, Idriji, Mariboru in Zagorju ob Savi) nas lahko pokličete na telefonsko številko 031/ 704-707 ali se oglasite osebno na Tržaški 132 (2. nadstropje, soba 224) v Ljubljani v času uradnih ur, ki so vsak delovni dan med 16. in 20. uro.
– Za prvi obisk svetovalnice v Celju ali Laškem pa se lahko naročite na telefonski številki: 031/778-772 (vsak delovni dan med 8. in 15. uro). Pišete nam lahko na elektronski naslov: info@posvet.org.

Ob hudih težavah

Ob hudih težavah se lahko 24/7 obrnete na urgentno psihiatrično službo. Ob delavnikih vas bodo v dopoldanskem času pregledali in vam pomagali v Urgentni psihiatrični ambulanti, Poliklinika, Njegoševa 4, Ljubljana, 2. nadstropje, E hodnik. Sprejemajo od 8. do 14. ure. Priporočljivo je, da imate napotnico svojega osebnega zdravnika pod “nujno” ali “zelo hitro”, lahko pa se v krizni situaciji oglasite tudi brez napotnice. Med delavniki popoldne in ponoči ter ob vikendih in praznikih cel dan boste tovrstno psihiatrično pomoč dobili v dežurni službi na Centru za mentalno zdravje, Grablovičeva 44a (ob Okulistični kliniki). Tudi za dežurno službo velja, da je priporočljiva napotnica zdravnika pod “nujno”, vendar se lahko oglasite tudi brez napotnice.