Zaščitimo sebe in pomagajmo drugim!

Avtorica: Sabina Kračun, diplomirana medicinska sestra, magistrica zakonskih in družinskih študij

Vpliv na odločitve: nanaša se na sprejemanje strokovnih odločitev glede oseb, ki potrebujejo pomoč. Zaradi poklicne izčrpanosti se odločijo, da bodo manj »vložili« v drugega in so zaradi tega manj zavzeti in kažejo manj zanimanja.

DMS (33 let in 28 let)
»S sodelavko kramljava o tem, kako je prejšnjo nočno izmeno prišlo do konflikta med njo in medicinsko sestro z drugega oddelka. Opisuje, da je pri premestitvi pacienta bila deležna pikrih, lahko bi rekla nesramnih pripomb pri predaji pacienta. Druga medicinska sestra je govorila nekaj o tem, da pacient, ki smo ga premeščali na njihov oddelek, ni bil za k njim in da naj bi ga premestili drugam … Sodelavka je bila tako šokirana, da ni vedela, kaj odgovoriti na te komentarje, saj se ve, kdo postavi indikacijo za premestitev pacienta (zdravnik). Še naslednji dan je razmišljala o tem dogodku ter o tisti drugi medicinski sestri: le kako to, da se je tako zelo spremenila! Konflikt se je končal tako, da se moja sodelavka umaknila (zamrznila). Kar se je zgodilo je bilo to, da je bila deležna frustracije zaposlene, ki je očitno bila izčrpana«.

Velikokrat se zgodi, da opazimo izgorelost preko spremenjenega vedenja in čustvovanja. V kratkem času se osebe spremenijo iz prijazne in vedno ustrežljive v nesramne in pikre. Če sami lahko na situacijo pogledamo širše, si to razlagamo, da je medicinska sestra morebiti obremenjena prišla že na delo ali je v neki stiski (mogoče je preveč utrujena in izčrpana). Pa vendar kaj narediti, ko naletimo na takšne osebe? Lahko mi izboljšamo situacijo? Pomembno je, da zaščitimo sami sebe. Tudi če zdržimo ves gnev in frustracijo nekoga drugega, na tak način ne zmanjšamo izgorevanja pri drugem, kvečjemu nalagamo dodatno breme samim sebi. Dolgoročna rešitev je vsekakor sočutje do zaposlenega, učenje zdravstvenih delavcev prepoznavati proces izgorevanja ter postavljanje osebnih meja. Zahtevajmo od neposrednih nadrejenih obravnavo takih situacij, izobraževanja o prepoznavanju stresa in izgorelosti, pogovore o načinu izboljšanja medosebnih odnosov na delovnem mestu. Stremimo k takšnemu delovnemu okolju, ki bo zdravo za nas vse! Če ne govorimo o izgorelosti, to še ne pomeni, da ne obstaja! Ne zatiskajmo si oči pred izgorelostjo.